10.03.2010

Bakalım yokluğumda neler olmuş 1/2

Aslında tek bir post halinde yokluğumda olan biteni özetlemekti niyetim ancak yazmaya çok önemli bir süreçte mola verdiğim için ortaya uzun bir yazı çıktı. Ben de ikiye bölerek sıkılmadan okuyabileceğiniz bir hale getirmek istedim. :)

1- İstanbul Fashion Week- 3/6 Şubat tarihleri arasında Santralistanbul'da bu sene 2.si düzenlenen güzide moda etkinliğimiz hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok kaynağa haber oldu. Meg Ryan'lı açılıştan sonra aralarında Gamze Saraçoğlu, Simay Bülbül, Hakan Yıldırım ve Bahar Korçan'ınkinin de olduğu tam 24 defile yapıldı.

2- Vogue Türkiye'nin sonunda çıkması- Şubat ayının son günlerinde Vogue Türkiye'nin Mart sayısıyla çıkmasının heyecanını yaşadık. Vogue gibi bir efsanenin sonunda Türkiye'de olması çok güzel ve gurur verici! Aylardır hakkında sürekli spekülasyonların yapıldığı, çıkmadan önce kapağı hakkında yorumların blogglerlar dünyasında dolaştığı dergimizi sonunda inceleme fırsatı bulduk. Her ne kadar içeriğini ve editorial larını Vogue Uk ya da Vogue France kadar heyecan verici bulmamış olsam da zamanla tarzı iyice oturacaktır diye düşünüyorum. Ben Nisan'a kadar dayanamıyorum diyorsanız, vogue mag i internetten de takip edebilirsiniz. Bu arada bahsetmeden geçmeyelim Vogue Türkiye'nin lansman partisi 7 Mart gecesi (maalesef ki Oscar larla aynı gecede) Paris'te, paris Moda Haftası sırasında yapıldı. Dergi editörü Seda Domaniç Hakan Yıldırım couture elbiseyle katılırken davetliler arasında Anna Wintour da vardı.
3- London Fashion Week- 19/24 Şubat arasında düzenlenen Londra Moda Haftası Burberry, Mulberry, Paıl Smith, Vivienne Westwood ve daha bir çoklarının yanında Rıfat Özbek, Bora Aksu, Hüseyin Çağlayan ve Erdem Moralıoğlu'nun defileleriyle bizim için hem ilgi çekici hem de gurur vericiydi. Peki öne çıkan trendler nelerdi dersek; kumaşlarda deri, kürk ve kadife ön plandaydı. Fütüristik kıyafetler, Dijital desenler, military parçalar, nötr ve pastel renkler hakimdi. Layering yani kat kat giyinme ise önümüzdeki dönemlerde çok revaçta olacağa benziyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder