10.03.2010

Bakalım yokluğumda neler olmuş 2/2

Ve moda haberlerine devam..

4- New York Fashion Week- 11/18 Şubat arasında gerçekleşen NY Fashion Week bu sene yine önemli isimleri ağırladı. Phillip Lim, Anna Sui, Calvin Klein, Michael Kors, Diane Von Frustenberg, Proenza, Rodarte gibi isimlerin yanında Tommy Hilfiger, Diesel gibi markalar da vardı. Yine nötral renkler ve toprak tonları sıkça kullanılmış, kadife-kürk-deri üçlüsü tercih edilmişti. Cropped üstler, drapeler, çiçek desenleri, layering giyimler ve snood lar göz alıcıydı.

5- Milan Fashion Week- 24 Şubat/3 Mart arasında düzenlenen etkinlikte Emilio Pucci, roberto Cavalli, Dolce&Gabanna ve Missoni gibi markalasr yer aldı. Deri, kürk ve kadifenin yanı sıra dantel kullanılması ilgi çekiciydi. Bunun yanı sıra bol miktarda ekoseler- en feminen şekliyle-, çiçekli desenler ve leoparlar vardı.


6- Paris Fashion Week- 2010/2011 sonbahar ready-to-wear koleksiyonları 2-10 Mart arasında Paris Moda Haftası'nda tanıtılıyor. Yani bugün son günü moda haftasının ve şovlar Hermes, Cerruti, ve Miu Miu ile son bulacak. Aleaxnder Mcqueen'in ölmeden önce tamamladığı 16 parçalık koleksiyonu ise "son" kez catwalk a Paris Moda Haftası kapsamında çıktı. Yine her bir parçası görkemli ve özgün. Alexander McQueen hakkında bir post hazırlıyorum, yakında..

7- Son maddem, fashion week lerle ilgili değil, yani tam olarak.. Alice in Wonderland- benim gibi Tim Burton delilerinin aylardır beklediği film! Bir çok yerde sadece Türkçe dublajlı halinin bulunması (özellikle de sevgili İzmir'imde- 3d ise bir sinemada var) benim için büyük bir hayal kırıklığı yaratsa da, modaya olan etkileri yadsınamaz. biliyorum birçok kişinin gözünde çocuk filmi ama Tim Burton'ın her yaptığında gotik bir yan vardır ve "yetişkinler" diye tabir edilen grup da büyük bir zevkle filmlerini izleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder