11.03.2010

Paris Moda Haftası son günden seçmeler

Paris Moda Haftası dün Miu Miu ile son buldu. Son gününde Hermes, Louis Vuitton ve Miu Miu'nun yanı sıra, Elie Saab, Paul&Joe, Cerruti gibi isimler de vardı.

Cerruti bayan giyim konusunda pek bilinen bir marka değil ancak geçtiğimiz ekim ayından beri Richard Nicoll ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Show ları için seçtikleri mekan Paris'in dışında bir depo olduğu için çok eleştiri almışlar ve gördüğüm parçalar da çok ses getirecek parçalar değil maalesef!




Elie Saab çok sade bir koleksiyonla karşımıza çıktı. Siyahlar, bordolar, koyu turkuaz-maviler uzun elbiseleri, diz üstü elbiseleri, dantelleri ve kürkleri süslemiş.



Jean Paul Gaultier bu sezon Hermes için maskulen ama kadınsı tarzda parçalar hazırlamış. Catwalk ta yürüyen Lily Cole bir James Bond filminden fırlamış gibi! Şemsiyeler, fötr şapkalar, siyah deri kıyafetlerin yanında parkalar ve spor üstler de vardı.



Louis Vuittion koleksiyonunda ise Marc Jacobs 50-60lar tarzını geri getirdi. Korseli üstler, yuvarlak-balon eteklerin feminen duruşu at kuyrukları ve sade makyajla tamamlandı. Mad Men dizisinden etkilenmiş gibi duran koleksiyonun tanıtımında Laetita Casta, Bar Rafaeli ve Elle Mcpherson gibi isimler yer aldı.Ayrıca koleskyionda klasik Speedy çantanın bir çok çeşitlemesi de vardı.



Son olarak Miu Miu ile ben de kapanışı yapıyorum :) Miuccia Prada'nın koleksiyonu mor, turuncu ve siyah renkleri, kolsuz elbiseleri, fiyonklarıyla romantik bir havadaydı. Küt burunlu ayakkabılar ise diğer bir dikkati çeken nokta.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder