10.03.2010

Elveda Alexander McQueen..

40 yaşındaki İngiliz tasarımcı Alexander McQueen'in 11 Şubat perşembe günü evinde ölü olarak bulunması moda dünyası için sarsıcı bir haberdi. Ölümü hakkında çıkan haberlerde annesinin 2 Şubattaki ölümünün ardından daha fazla dayanamadığı ve intihar ettiğini öğrendik. Şubat 25te yapılan cenaze törenine katılanlar arasında Kate Moss, Stella McCartney gibi isimler de vardı. Bütün bu süreç boyunca blog umdan uzakta olduğum için bu olayın beni beni ne kadar üzdüğünü ancak dile getirebiliyorum. Çok özleyeceğiz seni McQueen..

Paris Moda Haftası kapsamında McQueen'in 2010 Fall koleksiyonu tanıtıldı. 16 parçadan oluşan bu koleksiyonda McQueen dini öğelerden, şifonlardan, Mohikan tarzı başlıklardan ve bol miktarda altın renginden faydalanmış. Her bir parça Orta Çağ Avrupası'ndan fırlamış gibi ve tek kelimeyle büyüleyici. İzleyicilere üzerinde "Eash piece is unique, as was he" yazan wordingler dağıtıldı. Keşke diyorum McQueen de orada olsaydı, ne büyük kayıp..

Son olarak da Alexander McQueen moda evinin başına kim geçiyor ondan bahsetmek lazım. Ölümünden sonra McQueen'in yerini İngiliz tasarımcı Gareth Pugh'un alacağı konusunda birçok söylenti vardı ancak Pugh'un PR ajansının yaptığı açıklamaya göre Gucci Group ile Pugh arasında böyle bir görüşme yokmuş. Merakla bekliyoruz, acaba markanın başına kim gelecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder